Psychosociale Tekentherapie, preventie en Transformatie

Zijn er bepaalde problemen waarmee jij zit, waar je niet zo makkelijk over kunt praten? Omdat je de juiste woorden niet kunt vinden, jezelf verbaal niet goed kunt uitdrukken? Of zoek je simpelweg een mooie creatieve manier om te groeien en te transformeren in deze nieuwe, snel veranderende tijd? Dan is psychosociale Tekentherapie in Arnhem van Danka Husken wellicht iets voor jou. Emoties (bewust of onbewust) expressie geven, zonder dat daar woorden aan te pas komen, intuïtief en veilig door middel van het tekenen van mandala’s.

Wat is psychosociale Tekentherapie?

Wanneer we spreken over therapie hebben we het vaak over lichaamstherapie of praattherapie. Gesprekken met een psycholoog of lichaamswerk van een fysiotherapeut. Dat kan zeker helpen maar is niet altijd de juiste oplossing voor iedereen. Soms is het moeilijk de juiste woorden te vinden of door lichaamswerk het eigenlijke probleem aan te pakken. Je hebt behoefte aan een ander middel om duidelijk te maken wat er in jouw leven speelt. Tekentherapie biedt dan uitkomst. Door te tekenen ga je aan de slag met je innerlijke beelden, waardoor je inzicht krijgt in het achterliggende probleem. Dat kan bij allerlei klachten uitkomst bieden, onder andere bij:

 • stress/burn-out
 • depressie
 • traumaverwerking
 • rouwverwerking
 • angsten
 • als je vastloopt in je leven
 • als je vastloopt in je werk
 • als je wilt weten wie je bent
 • zingeving
 • groei en ontwikkeling

Het maakt niet uit of je goed kunt tekenen of niet. Tekenen als therapie gaat over de innerlijke beelden en zorgt voor duidelijkheid, inzicht en ontwikkeling. Iedereen kan het! Iedereen jong of oud heeft er baat bij. Het maakt niet uit in welke levensfase je zit of waar je mee kampt. Met tekentherapie werk je aan je zelfredzaamheid, je zelf-herstellend vermogen, je zelfvertrouwen en creëer je een eigen levensstijl. Je werkt aan alle aspecten van transformatie, in (en vanuit) jezelf. Daarom wordt tekentherapie ook helend tekenen genoemd.

Aanmoediging-illustratie
Een Roosvenster en een Hartchakra tekening met schrijftekst en het Groot Mandala Basisboek,
Of 1 op 1
In een groep
Als jaarprogramma 13 Chakra’s

gerelateerde artikelen

Reacties

 1. Eindelijk zo ver dat ik met mijn abonnees in contact kan treden. Het heeft even geduurd om dit programma enigszins onder de knie te krijgen, maar nu voel ik me niet meer zo op glad ijs.
  Fijn dat jullie je hebt aangesloten. Welkom op mijn site dus!

  Het is van groot belang om ons in deze tijd van verandering te verbinden. Juist bij Tekentaal en dan met name in de mandala & numerologie heeft het zin samen te werken aan een betere wereld. Een wereld waarin alles wat leeft erkend en gerespecteerd wordt en waar we samen op een scheppende en creatieve manier uiting aan geven.
  Ik ben zo blij dat ik dit nog met jullie mag delen. Dank je wel.