Passie en verbinding in de Mandala

Afgelopen week was ik – Danka Hüsken- 1ste begeleider van Mandala’s vanuit de Bron – samen met Yvonne van Stiphout-Boos -2de begeleider in meditatie, muziek en dans – in het Dominicanenklooster te Huissen met 10 deelnemers. Het was de bedoeling om door middel van kunst (verschillende kunstenaars), meditatie, muziek en dans de beflogenheit van het religieuze besef in ieder mens te onderzoeken. De gekozen technieken waren: tekenen van mandala’s, collages maken en schilderen op papier en zijde. Daarnaast had iedere deelnemer zich bezonnen over een eigen symbool en een favoriete schilder.

Mooi dat zoveel deelnemers het aandurfden om – ondanks COVID19 – bij elkaar te komen en samen een ontwikkelingsweg op te gaan. Misschien nog wel belangrijker dan vroeger, vanwege de nieuwe setting en afspraken. Samen hebben we gezorgd voor een ontspannen sfeer en een goede samenwerking. We hebben gedeeld, getreurd en gelachen om wat was en niet meer is. Maar vooral zin gegeven, bezield en bewogen, volgens de beproefde traditie van het Dominicanenklooster Huissen. Met dank voor de samenwerking.

Het werd een magnifieke week in een nieuwe entourage: de Catharinazaal van de Herberg naast het klooster, dat direct de tuin inleidt en naar het labyrint voert. Het was geweldig om met jongere en oudere deelnemers zo intens aan de slag te gaan.

Een geweldige week voor ons allen, was de slotconclusie van ons begeleiders, deelnemers

en medewerkers van het Dominicanenklooster.

gerelateerde artikelen

Reacties